ZIMOWA PRZEJAŻDŻKA PO TOKIO
Pogoda bardzo utrudnia przejażdżki rowerowe, dlatego zainspirowani Journal naszych koleżanek i kolegów z @tokyobike_jp tokyobike.com chcemy pokazać Wam, jak wygląda zima w naszej ukochanej stolicy – Tokio. Obowiązkowe przystanki to gorąca czekolada w fabryce czekolady (i jednocześnie kawiarni) Dandelion, Seigen Chaso i tamtejsza herbata z Chin oraz Tajwanu oraz ciepłe bułeczki w Nikuman Kenkyujo.
DANDELION CHOCOLATE
Proces selekcji i zakupu ziaren kakaowych, a następnie produkcji tabliczek czekolady odbywa się w tej fabryce. Gdy wejdziesz do środka, natychmiast poczujesz przyjemny i otulający zapach kakao oraz czekolady. Na miejscu skosztujesz smaków z różnych regionów, wyprodukowanych różnymi metodami, co ma ogromny wpływ na smak.
Kawiarnia posiada szeroki wybór napojów i wypieków – to idealne miejsce na przejażdżkę rowerową lub spacer po mieście.
SEIGEN CHASO
Kawiarnia z chińską i tajwańską herbatą w Azumabashi. Mieści się nad rzeką Sumida, nieco z dala od zgiełku miasta. Wewnątrz można odpocząć i delektować się różnorodnymi chińskimi herbatami. Każdego dnia właściciel tworzy własne, unikatowe mieszanki, które rozgrzeją Cię podczas przerwy w jeździe rowerem.
NIKUMAN KENKYUJO
Specjalistyczny sklep z bułkami z nadzieniem w Mikawashima, Arakawa-ku. Mieści się na tyłach staromodnej ulicy handlowej.
Wszystkie bułeczki wyrabiane są przez piekarzy wyszkolonych pod okiem chińskiego kucharza.